A Storz története

Ötletek csokoládéból 1884 óta

A sváb családi vállalkozás Tuttlingenben, Baden-Württembergben négy generáció óta arra törekszik, hogy fiatalnak és idősnek megadja az élvezetek legfinomabb formáját. Finom tejcsokoládé figuráik és praliné specialitásaik egész évben mosolyt csalnak az arcokra a legnagyobb ünnepeken ugyanúgy, mint az egyszerű hétköznapokon. Mikulásfigurák, kedves kis pingvinek, csillagocskák, nyuszik, bárányok, csokitojások, pillangók, autók, szívecskék, virágok, valamint a híres Storz bogárka csak néhány példa a a kimeríthetetlen ötletek végeláthatatlan világából. A tejcsokoládé figurák mellett minden szezonban találunk étcsokoládés variációkat is, valamint mogyorókrémes praliné válogatást is.

Víziójuk: Vezető szállítónak maradni egy szűk piacon, a kicsi tömör figurás csokoládék, valamint a nugát specialitások piacán, egyúttal folyamatosan bővíteni a cég piaci pozícióját.

A Storz sztori

A sváb sikertörténet  a 19-ik században kezdődött, mikor is a cukrászmester Johann Georg Storz 1872-ben fia, Christian Storz számára megalkotta kézzel írott receptkönyvét (mely egyébként a mai napig fennáll eredeti formájában), melyben a kulináris világ válogatott kincseit gyűjtötte össze.

Így született meg 1884-ben a Chr. Storz GmbH & Co. KG, a németországi Tuttlingenben. Eleinte süteményeket gyártottak, gyömbéres mézeskalácsot, macaronokat, kekszeket és különféle gyümölcskenyereket.

A kezdeti sikereket követően 1900-ban a cég a bővítés útjára lépett. 1911-ben Christian fia, Hugo Storz is csatlakozott a családi vállalkozáshoz. 1950-ben a hivatását tekintve ügyvéd Heinrich Schinle vette át a cég vezetését, aki Hugo lányának, Sigridnek a férje volt. Több mint negyvenéves munkássága alatt tovább növelte a Storz hírnevét. 1990 óta az alapító dédunokája, Dr. Markus Schinle a cég vezetője és egyben tulajdonosa. A Storznál hisznek abban, hogy sikerük kulcsa nagyban köszönhető az elkötelezett munkatársaknak, akik hosszú távon hűségesek a vállalathoz. A Storz tradicionálisan egy női vállalkozás, a női munkavállalók aránya 90% körüli.