A Balance története
Klingele Chocolade: biciklisfutárból csokimogul
Koen Klingele 1995-ben lépett be a csokoládékészítés világába egy igen nagyratörő célkitűzéssel, megvalósítani a lehetetlennek tűnőt: megalkotni egy ízletes csokoládét és egyben a fogyasztók fittségét is maximálisan szem előtt tartani. Hite szerint ugyanis a csokoládé fogyasztása élvezet.
Köszönhetően az alapító ambíciójának, elszántságának és egy jó adag kreativitásnak, mára kiépült a Balance széles termékpalettája, amely nevéhez hűen egyensúlyba hozza az egykor bűnösnek számító élvezeteket a manapság széles körben fontossá vált táplálkozási reformszemlélettel. Egy márka, ami megmutatta, hogy az egészséges is lehet finom.
A fentiek alapján született meg a Klingele filozófia: „Klingele csokoládé, ahol a jó íz és a jó egészség egymásra talál” hiszen napjainkban mind több ember számára vált fontossá a cukormentes táplálkozás. A piaci igényeknek megfelelően a cég növekedésnek indult és eddigi fejlődése során már háromszor kellett nagyobb üzembe költözniük, hogy a megnövekedett termelési és raktározási igényeket kielégítsék.
2004 óta a gyár a belgiumi Ghent városában üzemel, ahonnan belga csokoládé alapú termékeik a világ több mint 45 országába jutnak el. 2007-ben elkezdődött az organikus Fairtrade (méltányos kereskedelem szerint működő) termékvonal kifejlesztése is.
2010-ben a Klingele Chocolade elnyerte a helyi közösség kitüntetését (De Groene Pluim van Evergem – A Zöld Evergemért) a fenntarthatósági törekvések elismeréseként, ugyanis energiaigényük 35%-át napelemekkel fedezik és további környezetvédelmi beruházásokkal azon vannak, hogy fiatalok és idősek számára egyaránt jobbá és élhetőbbé tegyék a bolygót.
Aki megvásárol egy tábla Balance csokoládét, nemcsak egyszerűen egy belga finomságot kap, hanem magasabb rosttartalmat, intenzívebb ízeket, extra kakaót és tudatos táplálkozási alternatívát a vágyainak megfelelően.
„Ismeri azt az érzést? Azt az csodával határos pillanatot, amit akkor élünk át, amikor olyasvalamit csinálunk, amit őszintén szeretünk? Ez a szenvedély.
Mindez 1995-ben kezdődött, a konyhámban, amikor is a szívemet fűtő vágyat és minden kreativitásomat összeszedve megalkottam az első csokoládé figuráimat. Gyermeki őszinteséggel az arcomon, a frissen elkészült portékával megpakolva felpattantam a biciklimre és körbetekertem Ghent városkájának kis üzleteit, hogy bemutatassam a finomságokat.
Kreációimat a természet és az emberi egészség iránti tisztelet ihlette.
Ma is ezen filozófia szellemében folyik a termelés, ami a kis konyhámban szökkent szárba. Valójában, mindössze a konyha mérete változott azóta. Gondosan kiválogatjuk a legjobb alapanyagokat a világ minden tájáról és vegyítjük őket a legtisztább kakaóval.”