Schluckwerder

Közel 60 éves történelemmel rendelkező, kis családi vállalkozásból indult cég, a történelmi hagyományok tiszteletben tartása mellett a korszerű és így rugalmasságot biztosító termeléstechnológiák és fogyasztó orientált piaci stratégiák alkalmazása révén mára a nemzetközi édességipar vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Saját széleskörű termékportfóliója (marcipánok, rumos golyók, csokoládék, pralinék, kekszek és szezonális kínálat) mellett további, a marcipángyártásban kiemelkedő vállalkozásokat is felvásárolt, mint a prémium kategóriát képviselő Carstenst, és a középkategóriát hitelesen képviselő Erasmit.

Saját termékszortimentjük esetében a karácsonyi és húsvéti szezonális specialitásokra teszik a hangsúlyt, mint a marcipánkenyerek és a számos minőségi kategóriában és ízesítésben elérhető csokitojások.

Mint a világ egyik legnagyobb marcipángyártó vállalata, a Schluckwerder büszke arra, hogy kizárólag természetes összetevőket használ a gyártási folyamat során. Noha sokaknak a marcipánról valami elképesztően édes, már-már émelyítő gyermekkori édesség emléke ugrik be, a cég termékszortimentje azonban messzebb nem is lehetne ettől a sokak számára riasztó képtől.

A német, azon belül is a lübecki marcipán a legmagasabb minőség a maga kategóriájában, mely alacsony cukortartalma és magas mandulatartalma miatt lett az ínyencek egyes számú választása. A Schluckwerder folyamatos fejlesztések révén arra törekszik, hogy ezen az igen szűk „niche” piacon a csúcsok csúcsa címet érdemelje ki. Ehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy a marcipánkenyereket borító csokoládé réteg a legfinomabb minőségű tiszta alapanyagból készül, nem tartalmaz hozzáadott növényi olajokat, kizárólag kakaóvajat és kakaómasszát. A Schluckerder marcipánok tartósítószer- és alkohol mentesek.

A Schluckwerder cég története szorsan összefügg a két tradicionális lübecki marcipángyár, az 1845-ben alapított Carstens és az 1866-os alapítású Erasmi sztorijával. Ők ketten 1928-ban egyesítették erőiket a különleges minőségű marcipánok gyártása terén. 1978-ban az Oetker csoport vette át az irányítást felettük, majd 1995-ben lépett a képbe egy új felvásárló, Horst Schluckwerder. A közepes méretű családi vállalkozás gyáraiból évente 10 ezer tonna édesség gördül le. Manapság az exkluzív minőséget reprezentáló marcipánjaik mellett szintén kiváló pralinéik és rumos golyóik révén alapozták meg hírnevüket az édességiparban.