Aromás termékpaletta

A Granell széles termékpalettáján mindenki megtalálja a saját ízlésvilágának és az egyes alkalmaknak  leginkább megfelelő keverékeket. Szemes és őrölt kávék egyaránt megtalálhatóak a Granell szortimentjében. Az alábbi csoportosítás segítségünkre lehet a választás megkönnyítésében és a kínálat áttekintésében.

Pure Origin – 100% arabica szemes kávék 250 g

Colombia, a kifinomult

Lágy, könnyed ízvilág, gyümölcsös aromajegyek és alacsony savasság.

Brasil, a kiteljesedett

Kerek, testes kávé egyedi illatokkal, hosszan tartó aromalefutással.

India, a meglepő

Fás ízjegyek, enyhe, nem túl savas aroma és  gazdag crema jellemzi az egzotikusan elegáns keveréket.

Mediterranean Blends – 100% arabica szemes kávék 200 g

Buenos Dias - Intenzív és fás

Friss kávé a kakaó és a mandula ízjegyeivel. Édeskés, közepes savasságú, érezhetően testes, kellemes textúrával. Tökéletes napindító.

Azahar - Intenzív és gyümölcsös

Könnyed kávé, enyhe savassággal, leheletnyi virágos ízjegyekkel, melyek elrepítenek minket a virágzó narancsligetek lankáira.

Valencia – Könnyed és citrusos

Kifejezetten illatos, virágos ízjegyek keverednek a kakaó karakterességével. A friss citrusaroma először az orrunkon keresztül ejti rabul az érzékeinket, majd az ízlelőbimbók ellen indít támadást, végezetül tökéletesen kikerekedik a tisztán kivehető citrusfélék savasságában. Egy cseppnyi mandula és tej zamata teszi izgalmassá a keveréket, kiegyensúlyozott savasságot eredményezve.

Mediterráneo – Könnyű és kiegyensúlyozott

A lágy mediterrán szellők inspirálta mindennapi kávé. Hangsúlyos savasság, gyógynövényes ízjegyek, amelyek a Földközi tenger ölelésében növekedő friss rozmaring zamatát idézik fel.

Origins – 100% arabica őrölt kávék, 250g fémdobozos

India – Egyedi ízkarakterisztika

Meglepő finomság, stimuláló intenzitás. Lágy, nem túl savas. Egzotikus test, csodás aroma.

Costa Rica – Közép-Amerika egyik legjobbja

A Costa Rica SHB* EP** a közép amerikai régió egyik kiemelkedő fajtája. Közepesen erős aromája, kiegyensúlyozottsága és egyedi ízvilága révén nyerte el a megtisztelő címet.

*SHB (Strictly Hard Bean): 1350 m tengerszintfeletti magasság feletti termőterületről származó kávébabból.

**EP (European Preparation): a nyers kávébabot kézzel válogatják, hogy kiszűrjék a hibás szemeket és az idegen anyagot.

Guatemala – Kellemesen lágy

A termőterület jellegzetes mikroklimatikus viszonyai egyedi aroma-, illat-, savasság-, testesség-, íz- és utóíz karakterisztikát eredményeznek.

Etiopía – Gazdag test és savasság

Az etióp kávé valódi minőségi kategória, köszönhetően a termőhely ideális földrajzi és klímaviszonyainak, világszerte igen népszerű a kávéfogyasztók körében.

Aromás, édeskés ízvilágát fűszeres és borra emlékeztető aromajegyek teszik kerekké.

Perú – Gazdag íz és aroma

Peru legnagyobb részén könnyedén megterem a kávé a 600 és 1800 méter közötti tengerszint feletti magassági zónában. A különböző klimatikus viszonyok, termőföldfajták, a napsütéses órák száma és a csapadék függvényében számos fajta érzi jól magát itt.

A Peruból származó kávé mérhetetlen gazdag íz és aroma karakterisztikával rendelkezik.

Aromas – 100% arabica őrölt kávék különféle ízesítéssel, 250g

Vanilla

Kifinomult lágy keverék, mely a 100%-os arabica kávét és a vanília zamatát kombinálja. Tejes, édeskés és virágos felhangokkal.

Chocolate

Csábító keverék, melyben a 100%-os arabica kávé és a tejcsokoládé lép házasságra, az ínyencek legnagyobb örömére. Édessége és krémessége szembeötlő.

Avellana

A mogyoró és a 100%-os arabica kávé fenséges fúziója, lágy kiegyensúlyozott főzetet eredményez, a mogyoró szerelmeseinek.