Édes álomból valóság

Di Costa egy szicíliai családi vállalkozás, amely egy kisfiú álmából született meg az itáliai csizma orra előtt focilabdát formázó kis szigeten. Vincenzo Di Costa egy kissé meggondolatlan, ámde kitartó kis legény volt, aki 17 éves korától fogva rendíthetetlenül fókuszálva céljára valósította meg gyerekkori álmát, az édességek iránti mérhetetlen szenvedélyéből egy sikeres vállalkozást faragott.

Már fiatalon szükségét érezte a fejlődésnek és a szakmai tapasztalatszerzésnek, így az otthonául szolgáló napos dél-itáliai szigetet és családját maga mögött hagyva Belgiumba, Franciaországba és hazájának északi régiójába látogatott, ahol a csokoládégyártás, a lekvárok és péksütemények elméleti és gyakorlati csínját-bínját igyekezett magába szívni. Tanulás iránti vágya a legnagyobb mesterek felé hajtotta szerte Európában.

Miután mindenkitől eltanulta amit csak lehetett, visszatért Szicíliába, ahol megnyitotta aprócska mézeskalács műhelyét, melynek termékeit a legjobb olasz boltokba szállította.

Üzleti sikerekre irányuló hajthatatlan vágya által vezérelve 1986-ban megalapította cégét, a Di Costa Vincenzo Szicíliai Cukrászati Gyárat. Tevékenységét nem korlátozta kizárólag szülőföldje, Szicília specialitásaira, ennél jóval nagyobb léptékekben gondolkodott, célja az volt, hogy az itáliai cukrászmesterség remekműveit (csokoládékat, nugátokat és különféle süteményeket) megismertesse a nagyvilággal. Mindehhez komoly befektetésre volt szükség a termelés gépesítése terén, korszerű technológiai rendszerek hadba állításával.

1995-ben avatták fel a gyár új központját, szülővárosában, Francavilla di Sicilia-ban.  2008-ban a cég részvényeit bevezették a tőzsdére, ekkor testvére, Anna Di Costa ült a cégvezetői székbe.  

Di Costa márka mellett bevezették a különleges szépségű Marie Ange Di Costa termékvonalat, amely összetéveszthetetlenül egyedi, kifinomult grafikai stílusával a cég húzó brandjévé avanzsált. A mesés rajzairól híressé vált művésszel kötött kizárólagossági szerződésnek köszönhetően, a mutatós fémdobozokban kínált termékek kiugró színfoltot képviselnek az édességpiacon. A termékvonal mögött egy jól kidolgozott értékesítési és reklámkoncepció garantálja a nemzetközi szintűre vitt sikert. A Marie Ange kollekció az ajándékozási célú édesség kategória tökéletes példája.

2015-ben új irodát nyitottak Párizsban a francia piacon való terjeszkedés elősegítésére. Mindeközben a kereskedelmi márkás csomagolások terén is megerősítették pozíciójukat, nagy olasz és európai cégeket látva el nugáttal, csokoládészeletekkel és húsvéti csokitojásokkal.

Az évek során Vincenzo kitartásának köszönhetően a gyerekkori álom valósággá vált, az egykori aprócska műhely exportképes nagyvállalattá nőtte ki magát, mely az itáliai cukrászmesterséget népszerűsíti a világ számos országában. A cég a mai napig az alapító szülőföldjén termeli a tradicionális olasz finomságokat, a lenyűgöző szépségű Alcantara völgyben, nem messze a festői Taorminától. Vincenzo és Anna innen tekintenek büszkén családi vállalkozásukra.