Marcipánsztori

A Carstens céget,  világszerte a marcipán szülőhazájaként tisztelt Hanzavárosban, Lübeckben alapították 1845-ben. Hasonlóan a többi marcipángyártóhoz, ez a társaság is eleinte konzervgyártásra rendezkedett be. A 19-ik század második felében kezdték meg a lübeck-i marcipánkülönlegességek gyártását. A századfordulón már kizárólag erre, az egyre erősebben fejlődő területre koncentráltak és a helyi piac legfontosabb szereplőinek egyikévé léptek elő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 1874. augusztus 10-én Charlotte Erasmi, a cég egyik alapítója elnyerte az „I. Vilmos császár udvari beszállítója” megtisztelő címet.

A 20-ik század folyamán, már több mint százéves tapasztalatra alapozva a Carstens tökéletesítette a marcipán élelmiszeripari termelését. Mindezek eredményeképpen és világszerte a fogyasztók örömére mára több mint 150 fajta prémium minőségi kategóriájú termék kerül ki a gyártósorokról a magasan képzett mesteremberek keze munkája nyomán a legmagasabb technikai előírásoknak megfelelően.

A fogyasztók magas minőség iránti elvárását maximálisan szem előtt tartva a cég különös figyelmet fordít az alapanyagok gondos kiválasztására és a jól bevált receptúrák pontos betartására. Ezen túlmenően a termékek kiemelkedő minőségének záloga az alapanyagok (marcipánmassza és cukor) arányának egyedülálló kombinációja. Ez teszi különlegessé a végterméket. Minél magasabb ugyanis a marcipánmassza aránya a keverékben, annál intenzívebb az aromás mandulaíz.

Ezt az alapelvet szigorúan alkalmazva a csokoládébevonatú marcipántermékek és a marcipánfigurák a világon egyedülállóan magas, 90%-os arányban tartalmaznak marcipánmasszát. Az alacsony, mindössze 10%-os cukortartalom miatt a Carstens termékei különleges élményben részesítik az ízlelőbimbóinkat.

A „Lübecki marcipán” végső soron egyet jelent a magas minőséggel. Az EU-ban 1996 óta hivatalosan is földrajzi eredetmegjelölésként vezették be a fogalmat, melyhez a cég hűen tartja magát, ahogy vallják, a minőség tekintetében nem ismernek kompromisszumot.

Az innováció terén nincs megállás

A fogyasztói elvárások mentén folyamatosan bővítik a példátlanul egyedi termékkoncepciók körét. Az aprócska marcipángolyók klasszikus marcipán, klasszikus cappuccino és karamell ízekben csábítanak édes élvezetekre. A roppanós étcsokoládé burokban zamatos lübecki marcipán bújik meg, arra várva, hogy levegyen minket a lábunkról.

Akinek ez nem lenne elég, azt a leheletfinom pálcikák fogják garantáltan bűvkörükbe vonni, az elegánsan törékeny testű klasszikus és a narancsos marcipánrudacskáknak étcsokoládé bevonattal egyszerűen lehetetlen ellenállni.