Mathez
A francia trüffel specialista jól tudja hogyan párosítsa úgy az ízeket, hogy felcsigázza az ízlelőbimbóink kíváncsiságát. Az alapító csokoládémesterek nyomdokaiban haladva és a hagyományokra alapozva, évről-évre újabb ízkombinációkkal és megújuló csomagolással kápráztatják el a trüffelrajongókat. Kiemelten fontosnak tartják a természetes összetevőket a receptúrákban, így alkotnak letisztult, natúr ízvilágot. Szlogenjük: „Minden pillanatra kreálunk egy trüffelt”.
Amiért a Mathez különleges…
A MATHEZ sztori...
A legfontosabb mérföldkövek az 1934-es alapítás óta.
tovább…
Egy bámulatos kollekció...
Kalandozás a Mathez ízeinek mesés világában.
tovább…
Óta
Országban elérhető
% export
% francia trüffel
Szezonális receptek a Matheztől
Narancsos csoki mousse
Hozzávalók:
- 300 g Mathez trüffel (natúr, vagy kandírozott narancshéjas)
- csipet só
- 8 tojás (sárgája fehérje szétválasztva)
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál Cointreau / Triple Sec likőr
- 300 ml tejszín
- 2 evőkanál kakaópor, és egy kicsi a szóráshoz
- 4 narancs hámozott héja
Elkészítés:
- Helyezzük a Mathez trüffeleket egy üvegtálba egy gyöngyöző vízzel teli edény fölé gőzfürdőbe. Alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel a csokoládét adjunk hozzá egy csipet sót, majd tegyük félre hűlni.
- A tojássárgákat és a porcukrot a likőrrel és a kakaóporral elegyítsük habverővel simára.
- Egy másik edényben verjük kemény habbá a tojásfehérjéket.
- Majd a tojássárgás keverékhez adjuk hozzá a tejszínt és verjük fel újra. Ehhez öntsük hozzá az olvasztott és már langyosra hűlt trüffel keveréket.
- Végül óvatos mozdulatokkal keverjük bele a tojásfehérje habot.
- Az elkészült krémet kis üvegpoharakba kanalazzuk és a hűtőbe helyezzük minimum 2 órára.
- Tálalás előtt szórjuk meg kevés kakaóporral és a narancshéjjal.