Miért pont belga csokoládé?

A csokoládét világszerte szinte mindenki szereti, ám van néhány nemzet, akiknek az életében sokkal nagyobb szerephez jut ez az egykor csak a kiváltságos főúri rétegek számára elérhető csemege. Belgiumban például kétségkívül mélyen beleégett a nemzeti öntudatba a kakaóbabból készült krémes csábítás.

Évente több mint 172 ezer tonna belga csokoládét termelnek meg, ami nem csoda, hiszen ez a típus az egész bolygón nagy népszerűségnek örvend, úgy tartják, hogy a legjobb az egész világon. Egyedi karakterisztikáját a belga csokoládéipar történelmi fejlődése során nyerte el. A receptúrák a kezdetektől fogva különböző íz- és aromavilágú  kakaóbabfajták gondos összeválogatásával kialakított blendekkel (keverékekkel) dolgoznak. Mindezeken túlmenően más csokoládétermelő országok (mint például Svájc)  gyakorlatától eltérően, a kakaóbab feldolgozása során a a csokoládémassza kezeléséhez egyedi módszereket alkalmaznak.

A belga eljárás jóval hosszabb időt vesz igénybe, melynek során a savasságot okozó illékony aromák fokozatosan elpárolognak, különlegesen selymes ízvilágot eredményezve. A belga csokoládé nem csupán egy ütőképes export termék, amelyet a turisták szuvenír igényei kiszolgálására hoztak létre, hanem nagyon fontos szerepet tölt be a hazai fogyasztásban is (Belgiumban az egy főre eső éves csokoládéfogyasztás kiemelkedően magas, 7 kg/fő/évre rúg).

Az országban több mint 2000 csokoládébolt, bájos kis édességüzlet és pralinébutik található. Legtöbbjük mögött többgenerációs családi kisvállalkozások állnak, akik a déd- és ükszülők receptjei alapján kézzel készítik a finomságokat. Ahhoz, hogy az ország egész területén fellelhető mérhetetlen széles kínálatot megismerjük, valószínűleg egy egész élet sem lenne elég.

Emoti: a belga csokoládé specialistája

A belga csokoládégyártásban a 20-ik század elején indult el a meghatározó fejlődés és mára ez az élelmiszeripari ágazat az ország gazdaságának egyik kulcsterülete lett. A legismertebb termékfajta természetesen a praliné, ám a kínálat ennél jóval gazdagabb, érdemes vele közelebbről is megismerkedni. Az EMOTI ebben szeretne a vásárlói segítségére lenni kívül-belül színes válogatásaival, amelyek szakértő irányítással vezetik be az ínyenc fogyasztót ennek a csodálatos világnak a rejtelmeibe. A cég missziójaként fogalmazza meg, hogy az emberek mindennapjaiba pozitív érzelmeket és élvezettel teli pillanatokat csempésszenek a termékeik révén.

Több mint 15 éves fennállásuk óta a legjobb minőségű belga csokoládékat kínálják  vevőiknek. Ennek megfelelően termékportfóliójukban kézzel készített, kiemelkedően magas minőségű, 100%-ban organikus eredetű összetevőket tartalmazó termékek találhatóak. A minőségre kiemelt figyelmet fordítanak, a teljes kínálat megfelel a szigorú IFS előírásoknak és a belső minőségbiztosítási alapelveknek. Mivel fontos számukra a környezetvédelem és a fenntarthatóság, arra törekszenek, hogy ahol lehet, száműzzék a pálmaolajat a csokoládékból.