Pralibel

A Pralibel sztori

1955

Rudolf Sulmon, egy aprócska flamand faluból, Avelgemből származó, eredetileg földműveléssel foglalkozó üzletember átvette egy brüsszeli praliné üzlet irányítását.

1965

Rik Deleu, egy kiemelkedő csokoládémester beindítja kézműves műhelyét Belgiumban.

1993

Paul Sulmon, Rudolf fia a Pralibel élén üzletemberek egy csoportjával közösen felvásárolja Rik Deleu vállalkozását.

1999

A Pralibel növekedésnek indul és egy új, ultramodern csokoládéüzembe költözik.

2003

Max Havelaar licenszet szerezve Fairtrade praliné gyártóvá válnak. 

2004

Az üzemi területet háromszorosára bővítik

2005-2006

Az üzemi terület 15000 m2-re bővül.

2007

Elindul a Pralibel franchise az első butikkal Bouillonban.

2008-2009

Pralibel termékinnovációk, desszert csokoládé és pohárpralinék.

2010

20%-os energimegtakarítást érnek el 10000 m2-nyi napcella felszerelésével.

2011

Harmadik helyezést érnek el az ISM-en „Innovatív Termék” kategóriában.

2013

A vacsora utáni csokoládé termékkörben elnyerik az ITQI Superior Taste Award-ot.

2014

Újabb ITQI díjazás, ezúttal az ízletes florine-ok nyernek.

A legfontosabb tudnivalók a Pralibelről

Belga csokoládé újraértelmezve – Ez a Pralibel

Édes és kifinomult. Ez a belga csokoládé. Minden egyes darabjában több mint százévnyi szakértelem és szenvedély rejlik, a csokoládémesterek fáradhatatlan munkája, mely ezt a csemegét az évtizedek során tökéletesre csiszolta. Ettől világhíres a belga csokoládé.

Remekbeszabott pralinék, új ízkreációk

A Pralibel az innováció mellett tette le a voksát és hisz abban, hogy a fogyasztó a legjobbat érdemli. Ez adja termékeik egyediségét és ezért fejlesztik tovább folyamatosan a hagyományos belga pralinét. Új ízekkel, formákkal és ezek kreatív kombinációival alkotnak élvezetes meglepetéseket a csokoládérajongóknak.

Egyetlen minőséget ismernek: a legjobbat

A Pralibel pralinéi valóban csúcsminőséget jelentenek. Ha minőségről van szó, ők nem ismernek kompromisszumot. Csak a legjobb alapanyagok méltóak arra, hogy a belőlük készült pralinékreációk  a Pralibel logóját viseljék magukon.

Minden recept a saját konyhájukból való

A pralinék belsejében rejlő minden töltelék legyen az a legfinomabb ganache (csokoládékrém), karamell vagy a számos elkápráztató ízben elérhető krém receptúrája saját fejlesztésű, melyek az évek során bizonyították sikerességüket.   

ITQI Superior Taste Award – A vacsora utáni csokoládé kategóriában

Az ITQI a séfek és a sommelier-k legfontosabb nemzetközi szervezete, mely teszteli, díjazza és promotálja a legkiválóbb ízvilágot képviselő ételeket és italokat. A Superior Taste Award azokat a termékeket részesíti a neves szakmai díjazásban, amelyek meghaladják a szakmai zsűri ízzel kapcsolatos elvárásait és ennek megfelelően érdemesek az élelmiszeripar egészének elismerésére. A Pralibel 2013-ban nyerte el a vacsora utáni csokoládé termékkörben az exkluzív szakmai kitüntetést.

Az említett termékkör számos világhíres desszert újraértelmezésével született meg, négyféle ízben érhető el: Éclair, Tiramisu, Caramel & Fleur de Sel (Sós karamell) és Spice Cake (Fűszeres sütemény).

A kézműves csokoládémesterségtől a nemzetközi praliné vállalatig

A cég gyökerei egyértelműen a hagyományos kézművesiparban erednek, ez adja a Pralibel pralinék egyedülálló zamatát. Manapság 200 különböző praliné érhető el kínálatukban, melybe a Belgium-szerte fellelhető lédig praliné butikok választéka, valamint a Fair trade pralinék is beleértendők. Összességében naponta 10 tonna praliné készül a cég üzemeiben. A megdöbbentő mégis az, hogy egy ilyen, szinte felfoghatatlan mennyiség mellett is az utolsó simításokat, a Pralibel pralinék lényegét jelentő aprócska dekorációs elemeket a mai napig kézi munkával viszik véghez.

Az egyedi stílus ereje a részletekben rejlik

A teljes termékszortiment több, egyedi név alatt futó, élesen elkülönülő termékvonalból épül fel, melyben garantáltan mindenki megtalálja a kedvére valót, még a legkifinomultabb ízlésű csokoládé ínyencek is. 

A Pralibel pralinék szinte önkénytelenül eladják magukat, nemcsak a felejthetetlen ízük miatt, hanem sokkal inkább a különleges megjelenésük révén. Számukra minden praliné egy önálló kreáció, egy műremek, amely részletgazdagságával kiemelt figyelmet érdemel. A csokoládémesterek gondos keze munkája révén az érzékeket elragadó, csodálatos mesterművek születnek, melyek nem maradnak észrevétlenül.

Csak tisztán és természetesen!

A Pralibel nem véletlenül nyert el szakmai kiválósági díjakat, hiszen minden egyes pralinéra érvényes, hogy:

  • 100%-ban természetes (csak természetes színezékeket és aromákat tartalmaz)
  • 100% tiszta kakaóvajjal készül
  • 0% GMO (génmódosított összetevőktől mentes)
  • 0% transz-zsírsavat tartalmaz.