Sorini

A Sorini története

1915

Olaszországban, Castellone városában, egy Dr. Fausto Sorini nevű gyógyszerész megalkotta rebarbara ízű cukorkáját, a „Rabarbaro”-t. Később birsalma lekvárral és más dzsemekkel, gyümölcsszirupokkal és további cukorkákkal drazsékkal  bővítette az akkor még kézműves keretek között születő kínálatot.

1930-1950

A kezdeti kézműves termelést fokozatosan gépesítették és ipari szintűvé fejlesztették. Egy évszázados működésük alatt mindvégig tartották magukat az alapító elveihez: minőséget adni a legjobb áron.

Ennek a nyerő stratégiának köszönhetően a Sorini márka sikeresen lépett ki a nemzetközi piacokra, így mára több mint 50 országban érhetőek el a termékeik.

2004

A Sorini társaság felvásárolta a torinói csokoládé hagyományokon nevelkedett történelmi márkát, a Feletti 1882-t, mely a piac prémium szegmensének jeles képviselője.

2012

A Sorini céget felvásárolta a Holding Dolciaria Italiana S.p.A (egy olasz édességipari csoport), amely a két márka imázsát a nemzetközi piacokon a legnagyobb olasz márkákat tömörítő „made in Italy” kommunikációs stratégia égisze alatt gondozza.

A Sorinette

1973-ban dobta piacra a Sorini első csokoládé kreációját, a Sorinette-t, melyet még ebben az évben a Legjobb Európai Termék díjjal tüntettek ki. Az elmúlt évtizedek során a felgyülemlett tapasztalatok birtokában és a folyamatos innovációnak köszönhetően a slágertermékre egy széleskörű termékszortimentet építettek fel, melynek zászlóshajói a „Sorinette Noisette d’Or” és a „The Double”.

A híres Sorinette egy valódi tejcsokoládé bon-bon, amely manapság már akár sacher, akár túrótorta (cheese-cake) ízben is elérhető. Ellenállhatatlan finomságok az egész család számára, modern, újszerű kreatív ízkombinációk meglepően jó ár-érték arány mellett.

Audrey és Marilyn

A klasszikus mozifilmek ikonikus dívái, Marilyn Monroe és Audrey Hepburn köszönnek vissza a vintage stílusú dombornyomású fémdobozok színes fedeléről.

Egy adag édes bűnbeesés a a szélesvászon legnagyobb sztárjainak társaságában. Otthoni filmnézéshez vagy csak úgy…

Minőségbiztosítási tanúsítványok:

2005 óta lényegében az összes fontos iparági minősítést megszerezték, így rendelkeznek az alábbi tanúsítványokkal:

 

  • BRC Food Certificate
  • GSFS
  • IFS
  • UTZ
  • Fairtrade
  • RSPO